En toen moest ik dus nog een blog schrijven...
alleen maar omdat ik anders niet aan de vier stuks per maand kom en beloftes zijn er om te houden. Hierbij daarom de ultieme fusie van de Zweedse en Nederlandse culinaire cultuur: Oranje chokladbollar.
Man behöver
- 100 gram zachte smör
- 3 dl havregryn
- 3 eetlepels kakao van goede kwaliteit
- 2 eetlepels stark kaffe
- 1 theelepel vaniljsocker
- 1.5 dl strösocker
- kokosflingor
- gul karamelfärg
Vad man gör
- Mix de boter, suiker en vanillesuiker romig door elkaar.
- Voeg de havermout, kakao en de koffie toe en meng goed.
(Indien echt geen tijd: mik gewoon alles direct bij elkaar. Werkt eigenlijk ook.)
- Doe het kokosstrooisel in een schaaltje en voeg een scheutje gele kleurstof toe. Als je hetzelfde merk hebt als ik wordt het eerder oranje dan geel en heb je precies wat je wil. Zo niet: terug naar de winkel om rode kleurstof te kopen en de twee te mengen.
- Vorm ballen (van de grootte die je graag zou eten) van het havermoutmengel en rol door de oranje kokos. Zet nog even in de koelkast om weer goed koud te laten worden.
- Zet koffie en de tv aan ;-), kijk voetbal (of juist lekker niet) en njut av fikat!
Foto's volgen wellicht. De (dubbele) portie die ik voor Nederland-Chile maakte was op voordat ik mijn fototoestel had gepakt.
Man behöver
- 100 gram zachte smör
- 3 dl havregryn
- 3 eetlepels kakao van goede kwaliteit
- 2 eetlepels stark kaffe
- 1 theelepel vaniljsocker
- 1.5 dl strösocker
- kokosflingor
- gul karamelfärg
Vad man gör
- Mix de boter, suiker en vanillesuiker romig door elkaar.
- Voeg de havermout, kakao en de koffie toe en meng goed.
(Indien echt geen tijd: mik gewoon alles direct bij elkaar. Werkt eigenlijk ook.)
- Doe het kokosstrooisel in een schaaltje en voeg een scheutje gele kleurstof toe. Als je hetzelfde merk hebt als ik wordt het eerder oranje dan geel en heb je precies wat je wil. Zo niet: terug naar de winkel om rode kleurstof te kopen en de twee te mengen.
- Vorm ballen (van de grootte die je graag zou eten) van het havermoutmengel en rol door de oranje kokos. Zet nog even in de koelkast om weer goed koud te laten worden.
- Zet koffie en de tv aan ;-), kijk voetbal (of juist lekker niet) en njut av fikat!
Foto's volgen wellicht. De (dubbele) portie die ik voor Nederland-Chile maakte was op voordat ik mijn fototoestel had gepakt.
Comments
Post a Comment