17 december - Julsemla
Wat krijg je als je een ijsbeer en een kangeroe kruist?
Vanzelfsprekend: een bontjas met zakken. (En hoewel ik tegen bont ben, lijkt het me wel lekker met dit weer.)
Maar wat krijg je dan als je een semla en een lussekat met elkaar kruist?
Vanzelfsprekend: een Julsemla! Oftewel: een saffraanbroodje gevuld amandelspijs en met kaneel-kardemomroom. Gisteren was dit het dessert bij de laatste vegetarische kookgroepavond van dit jaar. We waren wel zo slim om 'vooraf' alleen een niet-te-stevige soep te koken, want ja, ze vullen behoorlijk.
Het patent voor deze uitvinding ligt bij mijn huisgenoot Rebecka, gelieve haar te contacteren indien je het precieze recept wilt hebben. ;)
Hieronder nog enkele beelden van het bakproces:
Vanzelfsprekend: een bontjas met zakken. (En hoewel ik tegen bont ben, lijkt het me wel lekker met dit weer.)
Maar wat krijg je dan als je een semla en een lussekat met elkaar kruist?
![]() |
Foto: Rebecka Arvidsson. |
Het patent voor deze uitvinding ligt bij mijn huisgenoot Rebecka, gelieve haar te contacteren indien je het precieze recept wilt hebben. ;)
Hieronder nog enkele beelden van het bakproces:
Comments
Post a Comment